Smyckedesigner Elin Zoenso

Jag visste tidigt att det konstnärliga skulle vara min väg. Så som 16åring flyttade jag hemifrån för att läsa på Bildgymnasiet i Nässjö. Men just smycken var inget jag hade haft i åtanke, utan det var en slump att jag fick sommarjobb hos en skicklig guldsmed. Hon lärde mig grunderna och mitt intresse väcktes. Under några följande år studerade jag på Västerås konstskola, Smyckedesign på Nyckelviksskolan i Stockholm och ett antal fristående designkurser via Borås högskola. Jag läste även Grafisk illustration och design via Bergs i Stockholm.

2003 startade jag Elindesign Jewellery, efter några år som anställd designer. Jag byggde upp mina egna smyckeskollektioner, frilansade som illustratör åt olika magasin och arbetade som silversmideslärare på kvällstid.
Några år senare ville jag fördjupa mina kunskaper ytterligare och vidareutbildade mig på Alchimia Contemporary Jewellery School i Florens/ Italien. Det fjärde året läste jag med en egen handledare i Munchen.
Efter examen ställde jag ut min smyckekonst över världen samt öppnade min egna butik som idag ligger ett stenkast från Avenyn och Götaplatsen i Göteborg. 

Utbildning

Alchimia Contemporary Jewellery School, Florens Italien

Samtida smyckekonst 

Borås Högskola och Umeå Universitet

Fristående kurser inom mode och design

Berghs School of Communication, Stockholm

Grafisk formgivning och illustration 

Nyckelviksskolan, Stockholm

Smyckedesign

Västerås konstskola, Västerås

Måleri/skulptur

Workshops
kortare kurser

Peter Skubic, smyckekonst

Iris Eischenberg, smyckekonst

Giovanni Coravaja, granulering

Stipendier

Bjuggska Fonden

Estrid Ericson´s Stiftelse

J L Eklunds Stipendie

Fredrika Bremer Stipendiet

Utställningar

"A Jewellery Circus", Göteborg

"Hnoss Extended" Konstepedemien, Göteborg

Gallery Workshop, Aten, Grekland

“The Pendant Show” Gallery Velvet da Vinci, USA

Deutsches Goldschmiedehaus, Hanau, Tyskland

“ARTornamento”, Gallery Alternatives, Rom, Italien

“Summer festival” Gallery Slavik. Wien, Österrike

“Absolute Beauty” Gallery of Art in Legnica. Polen

ArteLibera, Schweiz (On tour in Europe for 6month)

Korean Craft Promotion Foundation. Seoul, Korea

Gallery Baum Paju/Heyri, Korea

“No Diamonds” Fuori Salone del Mobili, Milano, Italien

“Craft Boston” Boston USA

Kontakt