Smyckedesigner Elin Zoenso

Jag startade min smyckesbana hos guldsmed Karin Gustavsson, som 17-åring. Hon lärde mig grunderna och mitt intresse väcktes. Under några följande år studerade jag konst och design på olika orter. 2003 startade jag Elindesign, i en källare utanför Gränna. Jag byggde upp mina egna smyckeskollektioner, frilansade som illustratör åt olika magasin och arbetade som silversmideslärare på kvällstid.
Efter en tid ville jag fördjupa mina kunskaper inom smyckedesign. Jag fick ett större stipendium och kom in på fantastiska Alchimia Contemporary Jewellery School i Florens/ Italien. Eftersom jag hade flera års yrkeserfarenhet, hoppade jag över första året och läste åk 2 och 3. Det fjärde året hade jag en egen handledare i Munchen. Efter examen drev jag företaget från tre olika designkollektiv, innan jag öppnade min butik som ligger ett stenkast från Avenyn och Götaplatsen.

Förutom smyckedesign, upptar träning en del av mitt liv. Jag älskar att cykla till jobbet på morgonen, stanna till på gymet och styrketräna eller gå på en yogaklass. Jag läser så mycket jag hinner och är rätt grym på renovering! 

Utbildning

Alchimia Contemporary Jewellery School, Florens Italien

Samtida smyckekonst 

Borås Högskola och Umeå Universitet

Fristående kurser inom mode och design

Berghs School of Communication, Stockholm

Grafisk formgivning och illustration 

Nyckelviksskolan, Stockholm

Smyckedesign

Västerås konstskola, Västerås

Måleri/skulptur

Workshops
kortare kurser

Peter Skubic, smyckekonst

Iris Eischenberg, smyckekonst

Giovanni Coravaja, granulering

Stipendier

Bjuggska Fonden

Estrid Ericson´s Stiftelse

J L Eklunds Stipendie

Fredrika Bremer Stipendiet

Utställningar

"A Jewellery Circus", Göteborg

"Hnoss Extended" Konstepedemien, Göteborg

Gallery Workshop, Aten, Grekland

“The Pendant Show” Gallery Velvet da Vinci, USA

Deutsches Goldschmiedehaus, Hanau, Tyskland

“ARTornamento”, Gallery Alternatives, Rom, Italien

“Summer festival” Gallery Slavik. Wien, Österrike

“Absolute Beauty” Gallery of Art in Legnica. Polen

ArteLibera, Schweiz (On tour in Europe for 6month)

Korean Craft Promotion Foundation. Seoul, Korea

Gallery Baum Paju/Heyri, Korea

“No Diamonds” Fuori Salone del Mobili, Milano, Italien

“Craft Boston” Boston USA

Kontakt

  • www.elindesign.se
  • info@elindesign.com
  • 0735-593883
  • 0709-746080
Stäng meny
×
×

Kundvagn