Returrätt och Garanti

Vigsel- och förlovningsringar

Det är viktigt att mäta storlekar noga! Har ni mätt hos mig i butiken, hos en guldsmed eller lånat ett storleksmått, så regleras storleken kostnadsfritt inom ett år. Reglering kostnadsfritt gäller vid ett tillfälle. Ni står endast för fraktkostnaden, om ringarna skickas, och jag står för returportot tillbaka. Skulle storleken vara helt felaktigt mätt, och vara mer än en halv storlek fel, blir det en mindre omarbetskostnad beroende på material och modell. 
Observera att det är viktigt att mäta noga, och provmått kan lånas gratis! 

Exklusivare ringar eller vigsel- och förlovningsringar tillverkas unikt efter era mått och unika val, och inräknas därför inte i distansavtalslagen. Returrätt gäller inte för handgjorda ringar som är utformade för just er. Däremot gör jag såklart allt för att ni ska vara nöjda och glada i era ringar, så ev justeringar hjälper jag er med. Om ni går via webshopen och väljer “Faktura” i kassan, innebär det enbart att underlaget skickas till mig för kontroll. När vi stämt av detaljerna tillsammans, och ni har godkänt offerten som skickas till er, räknas det som en lagd order och ni är bundna att slutföra vår överenskommelse. Är arbetet inte påbörjat, går orden av avbryta. Skulle beställda ringar inte levereras inom utsatt tid, har ni däremot rätt att häva köpet.

Halsband, örhängen och övriga smycken

Ni har full returrätt på smycken så som halssmycken, örhängen, armband etc. som tillhör silverkollektionerna. Även om silverringar måttanpassas i storlek, inkluderas dessa av returrätten.
Returrätten gäller inom 14 dgr, räknar från leveransdatum och så länge smycket är oanvänt. Återsänd i orginalförpackning och bifoga köpkvittot. Ni behöver enbart stå för returportot. Skicka brevet rekommenderat.
Vid egen påverkan av design gäller inte denna returrätt. Ringar som ligger under kategorin ”Exklusiva”, skräddarsys och innefattas inte av returrätt. Hör av Er för information före köp om något känns oklart!

GARANTI

Vid uppenbart produktionsfel ges livslång garanti på exklusiva ringar och vigselringar.

3 års garanti, fri service, vid problem så som lossnande av lödda detaljer, tappad sten etc. Garantin gäller då smycket utsatts för normalt slitage och vid max 2 tillfällen. Repor och märken innefattas inte av garantin. Tänk på att smycken behöver service och omvårdnad. Välkomna in för översyn av era smycken. Rekommenderar vart 5e år ungefär. 

Vi kan inte ge garanti på eget material som ni bett oss att omarbeta. Storleksändring ingår bara vid renköp, men mot en arbetskostnad hjälper vi er såklart!

Silversmycken har även de 3 års garanti, men inte gratis storleks-/längdreglering.