Tips och råd

Vad gäller vigsel- och förlovningsringar:
Det är bra att fundera lite över höjden, godstjockleken, på förlovningsringen om man planerar att senare kombinera med en vigselring. En ring som har stenar infattade ner i ringskenan behöver en höjd som är anpassade till stenarnas storlekar. Så väljer ni en enkel förlovningsring utan stenar, är det bra att inte göra den för tunn. En höjd på 1.75mm brukar räcka för att sedan kunna vara fri i sitt val av diamantring. 

Traditionellt väljer kvinnan och mannen var sin förlovningsring och till vigseln får kvinnan en till ring, vanligtvis med en diamant. Idag är vi influerade av andra länders traditioner, och det är snudd lika vanligt att förlovningsringen är den ring som bär sten. Samkönade par gifter sig (äntligen) och det är verkligen upp till var och en att välja sin ringkombination. Det finns inga rätt eller fel!

Olika fingrar bär ringar olika. Om ditt finger är kraftigast längst in vid handen och utan att det finns luft mellan fingrarna då de hålls ihop och utsträckta, bör man inte välja en för kraftig ring. Den kan lätt upplevas obehaglig att bära då. Välj en höjd på 1.5–1.75mm och maxbredd 5mm. Ett finger som är mer knotigt, där fingerleden är bredast, klarar kraftigare gods på upp till 2.0mm utan att det känns obekvämt. Ofta fungerar en bredare ring på denna fingertyp, då det kan komma in lite luft under. Fråga gärna så får ni hjälp!