Modesmycken

Under våren 2019 gjorde jag klart en kollektion av silversmycken. Jag hämtade inspiration från vad jag ser varje dag, enkla saker vi sällan lägger märke till, så som mönster på en gatubrunn, eller linjer som skapas av trottoarstenar placerade på rad.
 
Mellanrummen och skuggorna som bildas har ett spännande uttryck även de. Jag har iakttagit trappor, tak, husfasader men också mjukare former från växtriket  så som vaxkakor och frökapslar och hur något så hårt som sten kan få ett böjande vågmönster genom tid. Jag har inspirerats av mönster och formspråk från forntida kulturer som återfinns i labyrintliknande former. Det är intressant att se hur naturens former upprepats i gamla kulturer och hur vi återskapar dem i moderna aktitektur. Vi är den del av alltet.
 
Den råa ytan på som återfinns på blad, sten, mossa och betong har fått följa med i smyckenas textur och jag har lekt med mötet mellan det vackra och det råa. Ytor har alltid intresserat mig, och det är ett signum för alla mina kollektioner, även vigselringarna. 
Silversmyckena är tänkta att kunna kombineras på många olika vis! Välkommen in i butiken och prova ut vad som skulle passa dig!